Конкурс декламаторів поезій Т. Г. Шевченка.

Уже для багатьох поколінь українців і не тільки українців – Шевченко означає так багато, що сама собою створюється ілюзія, ніби ми все про нього знаємо, все в ньому розуміємо, і він завжди з нами, в нас. Та це лише ілюзія. Шевченко як явище велике і вічне – невичерпний і нескінченний. Волею історії він ототожнений з Україною і разом з буттям рідної держави продовжується нею, вбираючи в себе нові дні й новий досвід народу, відгукуючись на нові болі та думи, стаючи до нових скрижалей долі.

Одним із кроків пізнання шевченкового спадку є конкурси читців його поезії, які допомагають глибше зануритись в внутрішній світ Кобзаря.
В загальношкільному конкурсі декламаторів поезій взяли участь 32 учні молодших класів нашого навчального закладу. Спочатку вони змагалися в майстерності читання віршів Кобзаря зі своїми однокласниками, тож на першому етапі учасників було набагато більше.
Журі оцінювало майстерність декламаторів за чотирма основними критеріями: рівень володіння текстом, ораторські здібності (емоційність, експресивність), використання жестів, міміки, загальне враження (зовнішній вигляд, декорації, загальна презенабельність).
Незабаром ми опублікуємо іменні грамоти усіх учасників. Слідкуйте за нашими новинами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *