Навчання через гру

Гра для дітей – це спосіб пізнання світу. У грі діти розвивають важливі компетентності, які будуть їм необхідні протягом усього життя. Стаючи частиною гри, дитина повністю занурюється у процес, бере на себе відповідальність, стає цілеспрямованою, почувається комфортно, радісно. Діти, які розвиваються через ігровий досвід, мають добре розвинені навички спілкування, командної роботи, вміння генерувати нові ідеї, проявляти ініціативу, критично мислити та оперувати інформацією.

Учителі 1-2 класів переконані, що зробити взаємодію з дітьми успішною, цікавою та мотивуючою допомагає використання Lego в освітньому просторі, надаючи школярам можливість самостійно приймати рішення, вигадувати завдання, розподіляти ролі в команді.

У контексті наступності дошкільної та початкової освіти, відповідно до угод про співпрацю з ДНЗ № 11 ,45, 75 на базі закладу проводяться майстер класи ‘‘Гра по новому, навчання по-іншому’.

08.11.2019 відбулася зустріч учнів 1-А класу (класний керівник Віра Андріївна Слизькоуха) з колективом творчих, ініціативних працівників ДНЗ №1: методистом Коваль Галиною Іванівною та вихователем Степанюк Наталією Вікторівною з питання використання технології «Шість цеглинок» та інноваційної методики І.Мурашківської «Складання розповіді».

Першокласники з задоволенням гралися, подорожували Єгиптом, знайомлячись з  архітектурою, рослинним та тваринним світом, малювали 3D картини, а дорослі захоплено спостерігали за дітьми.