Тарас Шевченко – Великий Кобзар нашого народу!

Своєю творчістю Т.Г. Шевченко відкрив нову епоху в українській літературі, створив чудові зразки поезії. Натхненні поетичні твори Тараса Шевченка – неоціненний скарб світової літератури.

Серед тих визначних діячів, чиї серця, помисли, талант спрямовані на служіння народові, чия душа сповнена високої любові до батьківщини, Шевченко по праву займає почесне місце, бо з таким вогнем у душі захищав свободу і незалежність вітчизни, честь і гідність народу. Безсмертне ім’я великого українського поета і художника Т.Г.Шевченка відоме скрізь, як ім’я людини, що віддала своє життя у боротьбі за свободу українського народу.

Великий Кобзар у моєму серці.
Щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щороку новим, неповторним, адже він – велика і невмируща слава українського народу. У особі Шевченка український народ ніби об’єднав найкращі сили й обрав співцем своєї історичної слави та гіркої долі, виразником власних сподівань і прагнень.

Кожен великий народ має свої знакові постаті. Саме такою постаттю для нас, українців, є Тарас Григорович Шевченко. Минуло вже понад два століття, але він живий у кожному гарячому серці українця. Для прийдешніх поколінь Шевченко став своєрідним Символом нації. Він був і залишається справжнім митцем, людиною незвичайної долі і незвичайного таланту, що здобула світову славу. А його поетичне слово – це вогник, схожий на полум’я свічки, що запалює душу людини.
Його твори – це вся Україна на долоні, це правда і відвертість, це така сила, яка підіймала дух, загартовувала і сьогодні загартовує та відроджує українців.
Вірші Кобзаря наскрізь пронизані відвертою зневагою до царської Росії і її правителів, які тримали у ярмі український народ, йому боліло за рідну країну. Шевченка потім назвали Пророком нації, бо він передчував, що нащадки волелюбних козаків і надалі будуть відвойовувати своє право на свободу і незалежність.
Сьогодні, у вирі бурхливих подій російсько-української війни, “Кобзар” Т.Г.Шевченка надихає наших захисникіа на боротьбу проти зухвалого окупанта.
Борімося – поборемо!
Нам Бог допомагає!
За нас правда, за нас слава і воля святая!
Як заповідав….
Учителі КЗ “Вінницький ліцей №15” разом з учнями провели відкриті уроки, мовно-літературні конкурси, вікторини, віртуальні подорожі, бесіди, усні журнали, інформаційні хвилинки.
Усі заходи були ретельно підготовлені й успішно проведені. Залучення учнів до глибини шевченківської мудрості, утвердження його духовних заповідей як важливого чинника консолідації суспільства серед учнів.
Хай у кожній світлиці заквітне портрет Шевченка. Як весняні води могутнього Дніпра, нехай лине вічно жива в народі слава Великого Кобзаря. Бо він – це наша душа, наша мудрість, це наша слава – безсмертний геній великого українського народу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *