«Розвиваємо середовище миру і порозуміння»

✅30 учасників з 10-х вінницьких ліцеїв;
✅9 спільно проведених днів;
✅49 тренінгових годин;
✅65 післятренінгових заходів, проведених учасниками в своїх закладах освіти для більш ніж 5000 учнів!

Це результати тренінгового курсу «Розвиваємо середовище миру і порозуміння», який було проведено у лютому-травні 2024р. з метою посилення ролі учнівського самоврядування в процесах миротворення і порозуміння в закладах освіти Вінницької територіальної громади. 10 команд Вінницьких ліцеїв у складі педагога-організатора та 2-х представників учнівського самоврядування проходили навчання на теми молодіжного лідерства та участі молоді у прийнятті рішень в житті в громади, культури демократії в закладі освіти з акцентом на права національних меншин, ненасильницького спілкування, написання проєкту і управління молодіжними проектами, партнерства і пошуку фінансування. Після навчання шкільні команди мали розробити і впровадити післятренінгові заходи, спрямовані на розвиток недискримінаційного середовища в своїх закладах освіти. Обговоривши плани, учасники вирішили започаткувати загальну ініціативу «Всі різні – всі рівні» і провести одночасно заходи зі створення і підтримки недискримінаційного середовища у своїх школах. Тож з 22 квітня по 10 травня у Вінницьких ліцеях №6, №8, №11, №12, №15, №21, №27, №30 та №33 були проведені інформаційні години, тренінги, презентації, зустрічі на теми посилення процесів миротворення і порозуміння, медіаторства, запобігання мові ворожнечі, кібербулінгу та ін. Кожна шкільна команда для проведення заходів використовувала «валізку з матеріалами» (контейнер з канцтоварами), які отримали від Ради Європи.
11 травня шкільні команди зібралися в обласній книгозбірні, щоб поділитися досвідом впровадження учнівських заходів з розвитку недискримінаційного середовища в межах ініціативи «Всі різні – всі рівні». Результати неймовірні! Протягом 3- х тижнів шкільними командами було проведено 65 заходів для 5373 учнів! Учасники із великим захопленням показували відео, слайдшоу і розповідали про заходи, які вони проводили для учнів, а також ділилися досвідом наскільки корисним була така діяльність. Вони залучили до своїх заходів учнів з числа нацменшин та ВПО, а також запросили батьків – представників національних спільнот, які презентували свої культурні традиції і кухню.
Представники шкільних команд зазначили, що надзвичайно задоволені тренінговим курсом «Розвиваємо середовище миру і порозуміння» та реалізованими учнівськими заходами, і вже готові до нових спільних проєктів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *