Участь закладу у всеукраїнському експерименті за темою «Реалізація компетентнісного підходу в науково-педагогічному проєкті «Інтелект України»

Відповідно до Положення про порядок здійснення інноваційної діяльності, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки від 07.12.2000 року №522 (у редакції наказу Міністерства освіти і науки, молоді і спорту України від 30.12.2012 року № 1352), на виконання ст. 35 Закону України «Про освіту», ст. 6, 18 Закону України «Про загальну середню освіту», постанови Кабінету Міністрів України №646 від 12.04.2000 «Про затвердження Інструкції з обліку дітей і підлітків шкільного віку», Положення про загально­освітній навчальний заклад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 778 від 27.08.2010, наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 10.07.2012 № 797 «Про продовження впровадження науково-педагогічного проєкту «Інтелект України» в практику роботи загальноосвітніх навчальних закладів України», наказу Міністерства освіти і науки України від 02.11.2016 №131 «Про проведення всеукраїнського експерименту за темою «Реалізація компетентнішого підходу в науково-педагогічному проєкті «Інтелект України» на базі загальноосвітніх навчальних закладів», Статуту комунального закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №15 Вінницької міської ради», з метою впровадження інноваційних технологій та здійснення дослідно-експериментальної роботи з проблем виховання, розвитку академічно здібних учнів, у закладі в 2019-2020 н.р. за Типовими навчальними програмами науково-педагогічного проєкту «Інтелект України» працюють три класи: 1-А, 2-А, 3-А, що погоджено з Департаментом освіти Вінницької міської ради щорічно.

Адміністрацією закладу здійснюється організаційне, кадрове, нормативно-правове та навчально-методичне забезпечення впровадження науково-педагогічного проєкту «Інтелект України», що є однією з освітніх програм Нової української школи. З метою підготовки до роботи за науково-методичним проєктом учителі пройшли тематичні курси в КВНЗ «ВАНО» й отримали сертифікати установленого зразка.

Організовано психолого-педагогічні співбесіди з батьками та дітьми, які виявили бажання навчатися в першому класі за даним проєктом, оформлено необхідні документи (упродовж травня – за розробленим графіком).

У лютому 2020 року на базі закладу проведено семінар для керівників м/о вчителів початкових класів на тему: «Секрети професійної майстерності педагогів у Новій українській школі: продуктивні освітні технології, дидактичний інструментарій учителя». Заступник директора Пастух Л.М. презентувала роботу вищезазначених класів, що працюють за   всеукраїнським науково-педагогічним проєктом «Інтелект України».

На засіданні педради  на тему «Дидактичний інструментарій учителя ХХІ століття. Продуктивні освітні технології» – протокол №35 – підведено підсумки роботи вчителів Кравець І.С. (3-А клас), Волошинської А.В. (2-А клас), Слизькоухої В.А. – 1-А клас, які в 2019-2020 н.р. працювали за  всеукраїнським науково-педагогічним проєктом «Інтелект України», висвітлено питання щодо управлінського та наукового супроводу. Упровадження в національний освітній простір системи пошуку, навчання й виховання здібних та обдарованих дітей через науково-педагогічний проект «Інтелект України» отримало схвалення педколективу – прийнято рішення про відкриття першого класу, який працюватиме за даним проєктом у 2020-2021 н.р.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *