Місячник “Увага! Діти на дорозі”

Вересень місяць – це початок навчального року і одночасно початок кропіткої роботи над вихованням у собі відповідальності, спостережливості, уважності та роздумів, що «Життя у твоїх руках».

З 1 по 22 вересня 2020 року в рамках проведення місячника «Увага! Діти на дорозі» у школі № 15 проводилися профілактичні заходи, головною метою яких є збереження життя і здоров’я дітей на дорогах. Також серед учнів школи були проведені виховні години та тематичні уроки, презентації, відеоролики, зустріч з представниками поліції, конкурс малюнків «Увага! Діти на дорозі».
В рамках Місячника безпеки дорожнього руху «Увага! Діти на дорозі» прес-центр ради самоврядування оформив плакатами стенди.
На уроці інформатики, учні п’ятих та шостих класів створювали повідомлення в графічному редакторі Paint
на тему «Я-пішохід», застосовуючи знання та навики роботи на комп’ютері.
В 1-2 класах на виховній годині було проведено рольову гру «Машини та пішоходи».
Традиційно проведено Брейн-ринг між учнями 8-11 класів з метою повторення, узагальнення та систематизування знань учнів про правила дорожнього руху та дорожніх знаків.
Переможці Брейн-рингу команда 10-Б класу відмінно справилась з питаннями.
Друге і третє місце зайняли команди 9-Б і 11-А класів .

Перегляд відеороликів викликало цікавість у дітей, вони дізналися більше про те, як правильно поводити себе на вулицях великого міста. Учні 3-4 класів поширили свої знання з ПДР, беручи участь у тематичних вікторинах. Малюнки допомогли учням зрозуміти зміст поставлених запитань і показати свої мистецькі здібності. Відповіді, які звучали з вуст учнів на підведенні підсумків місячника, були абсолютно правильні. Це говорить про те, що робота педпрацівників дає позитивні результати у засвоєнні учнями правил дорожнього руху.

Дотримання правил дорожнього руху – один з головних компонентів збереження життя і здоров’я дітей. І хоч місячник закінчився, але робота з вивчення правил дорожнього руху продовжується, адже безпека життєдіяльності є однією з головних умов існування людини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *