Безпека життєдіяльності

Сьогодні, як ніколи, підвищується роль освіти у підготовці школярів до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає, а екологічна ситуація з кожним роком погіршується. Життєво необхідно озброїти дітей знаннями, уміннями і розумінням важливості збереження власного життя і здоров’я.

У рамках тижня проходять найрізноманітніші заходи, основною метою яких є формування в учнів свідомого ставлення до свого життя та здоров’я; популяризація основних правил безпечної життєдіяльності серед молоді; розвиток в учнів життєвих навичок, що мають ключове значення для безпеки повсякденного життя; виховування гуманного ставлення до людини, що потрапила в біду, вироблення у школярів співчуття, бажання допомогти; пропагування професії рятувальника.

Саме тому з метою надання дітям елементарних знань з питань особистої безпеки, вивчення правил поведінки під час надзвичайних ситуацій, особливо тих, вірогідність виникнення яких достатньо висока на тій чи іншій території, та в які можуть потрапити саме діти, є потреба у проведення в школі заходів. Одним з таких профілактичних заходів є «Тиждень знань безпеки життєдіяльності».

Загальноосвітня школа √ 15 дбає про безпеку своїх учнів не лише на території закладу. Тому, в рамках тематичного тижня “Правила безпеки життєдіяльності” для учнів початкової школи вчителем Куделею Галиною Денисівною було проведено відкриті уроки з метою актуалізації раніше набутих учнями знань у цій сфері.
За результатами опитування, ми впевнилися, що учні добре засвоїли матеріал. Крім того, батьки теж проводять відповідні бесіди зі своїми дітьми вдома.
З усією відповідальністю можемо сказати, що спільними зусиллями вчителів та батьків, наші школярі є чемними та уважними учасниками дорожнього руху та використовують завжди набуті знання в повсякденному житті .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *