Вшанування пам’яті жертв Голодомору

27.11.2020 в школі І-ІІІ ступенів № 15 міста Вінниця проведено інформаційні заходи #ЗапалиСвічу на вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 рр. – геноциду українського народу. Особливу увагу приділено поширенню знань про трагічні сторінки історії нашої країни, осмисленню обставин виникнення, перебігу та наслідків творення голоду тоталітарним режимом.

Учні початкової школи під час години спілкування розкрили тему в своїх малюнках.

Учні старшої школи ознайомились із історіям людей, які не мовчали про Голодомор, зібраними завдяки проєкту Українського інституту національної пам’яті #ГолосиПравди.

Знаючи історію та критично її осмислюючи, ми зможемо захищати права людини та запобігати будь-яким проявам дискримінації.

Учасників освітнього процесу запрошено 27 листопада приєднатись до акції «Засвіти свічку».

Не дай голосам згаснути.

Запали свічку пам’яті в День вшанування пам’яті жертв Голодомору!

З нагоди відзначення пам’ятної дати для українського народу, в закладі проведені історичні уроки Пам’яті і Свободи, оформлено виставку тематичної літератури у шкільній бібліотеці “Забуттю не підлягає”.

Відбулась імпреза-реквієм вшанування пам’яті безневинно померлих українців у 1932-1933 роках “Запалюємо пам’яті свічу”. Учні школи переглянули відео-спогади очевидців голодоморів, архівні матеріали того часу, які тривалий період не оприлюднювались та підготували виступи з даної тематики. “Хронометр незабутнього” торкнувся душі кожного. Мовчазним висновком, що ятрив душі і пломенів у очах учасників історичних уроків яскріло: “Хай не повторяться ніколи жахіття Голодоморів!”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *