Тиждень здорового способу життя

Здоров’я: фізична, психічна та соціальна складова

Здоров’я – це стан повного фізичного, психічного і соціального добробуту, а не тільки відсутність хвороб і фізичних вад. Гіподинамія, проблеми у школі чи батьківські сварки мають вплив на здоров’я вашого малюка так само, як і якість їжі, медицини та освіти. Розглянемо кожен аспект детальніше.      

Фізична складова

Гіподинамія (недостатня фізична активність) займає четверте місце серед факторів ризику світової смертності (6% випадків у світі). ВООЗ рекомендує людям від 5 до 17 років бути фізично активним не менше 60 хв на день. Фізична  активність позитивно впливає не лише здоров’я, але і на психічний розвиток дітей. Словосполучення “фізична активність” не треба плутати з “фізичними вправами”.  Фізична активність – це не лише вправи, які підтримують м’язи у тонусі, а і виконання побутових справ, прогулянки та проста ходьба. 

Психічна та соціальна складова здоров’я

Стосунки у родині дуже впливають на розвиток дітей. 

Згідно з дослідженням Ради Європи, кожна 5 українська дитина – жертва сексуального насильства, кожна 3 – фізичного, а кожна 2 – психологічного. 600 тисяч дітей живуть у родинах зі складними життєвими обставинами, що підвищує ризики скоєння насильства.  Це впливає на функції мозку, психічне здоров’я, призводить до неінфекційних, інфекційних, хронічних захворювань, змінює інші сфери життя дитини. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *