Підсумки голосування за екологічні ідеї в рамках конкурсу екологічних ініціатив “Ековектор”

Голосування за екологічні проєкти завершено. Нагадуємо, на шкільному етапі конкурсу було представлено дві екоідеї: AgroHub та ЕкоДвір. З величезним відривом переміг проєкт ЕкоДвір. Ідея полягає в запровадженні на території школи сортувальної міні-станції для сміття для подальшого збування його на переробний завод.

Україні переробляють лише до 10% ТПВ. В той же час, кожна школа щомісяця може заробляти на відходах від 600 до 3000 грн, уклавши договір з місцевим заводом з переробки ТПВ. Для цього необхідно встановити на території внутрішнього двору школи спеціалізовані контейнери для сортування ТПВ, обладнати територію та задокументувати правовідносини з переробним підприємством.

За найменшою активністю, українські школи викидають на сміттєзвалища щомісяця 5 000 000 грн. Поступово ситуація змінюється і цілі міста переводять школи на роздільний збір. Хотілось би, щоб і в Вінниці – це також стало масовим явищем. Ми зможемо прививати звичку з роздільного збору ТПВ уже в школі. Тоді у нас виростатиме нове покоління з новими цінностями – більш дбайливого ставлення до природи.

Отже, саме проєкт ЕкоДвір ми відправимо на міський етап конкурсу “Ековектор”.

Дякуємо за кожен голос. Разом ми сила! 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *