Радіація не визнає кордонів та не розрізняє державних прапорів

38 років тому сталася катастрофа в Чорнобилі. Радіаційна аварія, наслідки якої йшли далеко за межі цього нашого регіону, всієї України та навіть усієї Європи. Світ відчув ту катастрофу. Але все ж вона була локалізована. Розгортання катастрофи було зупинене – зупинене завдяки тому, що не сталося боягузтва наших людей, не сталося байдужості українців. Дякуємо всім тим, хто захистив життя 38 років тому! Дякуємо кожному й кожній, хто протистояв ворогу у 22-му році! Пишаємось усіма, хто бореться заради України й життя зараз і обов’язково переможе.

Чорнобильська катастрофа продемонструвала світові, як швидко можуть постати смертельні загрози. Десятки тисяч людей ціною свого здоров’я та життя зупинили розростання Чорнобильської катастрофи та ліквідовували її страшні наслідки в 1986 році й роки потому. 35 днів Чорнобильська атомна станція була в окупації. Російські солдати розграбували лабораторії, взяли в полон охорону й знущалися з персоналу, використовували її для розгортання подальших воєнних дій. Уже 785 днів найбільша у Європі Запорізька атомна станція в заручниках у російських терористів. І це обов’язок усього світу – тиснути на Росію так, щоб ЗАЕС була звільнена й повернута під повний контроль України та щоб усі атомні об’єкти в Україні були убезпечені від російських ударів. Лише це гарантуватиме, що світ не зазнає нових радіаційних катастроф – саме того, чим загрожує кожен день перебування російських окупантів на ЗАЕС. Пам’ятаємо силу й відданість людей, які рятували життя у 1986 році. Цінуємо кожного, хто допомагає захищати життя зараз.

Сьогодні вже 38 роковини найбільшої ядерної катастрофи ХХ століття – Чорнобильської трагедії. 26 квітня 1986 р вибухнув ядерний реактор на Чорнобильській атомній електростанції… Україна і Світ вшановує подвиг ліквідаторівГероїв, які ціною власного життя захищали людство.

Нині ж росія ледь не щодня вкотре вдається до світового терору та шантажу, тримаючи у “заручниках” Запорізьку АЕС. Катастрофа 20-го століття не має повторитися у 21-му!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *