«Розвиваємо середовище миру і порозуміння»

Представники учнівського самоврядування вчаться розвивати середовище миру і порозуміння.

2-3 лютого у Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В. Отамановського відбувся тренінг «Молодіжне лідерство. Участь молоді з числа національних спільнот у прийнятті рішень щодо життя в громаді». Це перший тренінг для шкільних команд з тренінгового циклу
«Розвиваємо середовище миру і порозуміння», який сприятиме створенню умов для інтеграції молоді з числа національних спільнот та внутрішньо переміщених осіб в життя Вінницької міської територіальної громади.

30 представників з 10-шкіл міста Вінниці, серед яких були представники нацменшин та ВПО, говорили про молодіжне лідерство та роль лідерів в процесах миротворення і порозуміння в громадах, в яких проживають представники національних меншин та ВПО.

Вже за кілька тижнів шкільні команди зберуться знову на тренінгу і будуть обговорювати роль учнівського самоврядування в процесах миротворення і порозуміння в закладах освіти громади.

Ініціатива впроваджується в межах проєкту Ради Європи «Підтримка реформування законодавчої бази щодо національних меншин та зміцнення стійкості національних менших і ромів в Україні» за підтримки Інституту розвитку міст, департаменту освіти Вінницької міської ради, громадської організації «Вінницький регіональний центр інформації «Креатив» та Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Отамановського.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *