“Різдво та різдвяні традиції в Україні та Великій Британії”

В середу,  8 грудня 2021 року, в рамках проведення тижня англійської мови,  в школі пройшов позакласний захід “Різдво та різдвяні  традиції в Україні та Великій Британії”.  Захід  підготували та провели  учні 9-В класу (вчитель Горовенко Т.П.) та учні 9-Б класу (вчитель Мальська Д.М.) . 

Метою заходу було поглибити знання учнів з даної  теми,  розширити їхній світогляд та збагатити кругозір ;прищеплювати любов та повагу до  традицій українського народу та народу, мова якого вивчається; виховувати почуття власної гідності, національної гордості , свідомості та  самоідентичності, поваги та пошани до рідної землі та історії, звичаїв і традицій українського народу, а також толерантне ставлення та повагу  до традицій інших народів світу.

Структура заходу складалася із трьох блоків. Так, у першому блоці заходу,  учні переглядали відео-презентацію та обговорювали тему  «Релігія. Світові релігії.  Християнство. Різдво – історія та походження». Кожен мав нагоду висловити своє ставлення до теми обговорення, довести свою думку  та поділитися знаннями та тим життєвим досвідом, який вони вже здобули.

У другому блоці , «Національні звичаї та традиції святкування Різдва у різних країнах світу»,  працювали дві команди.                                               

     Команда 9-В класу із гордістю  представляла Україну. Учні із захопленням захищали свої міні-проекти, в яких розповідали про історію походження цього свята в Україні, національні звичаї та традиції підготовки до святкування Різдва у нашій країні різними церквами та релігійними конфесіями . Цікавими були міркування старшокласників щодо  ставлення українців до самої ідеї Різдва та  історії святкування цього великого свята у їхніх родинах.  

Учні ділилися традиційними різдвяними святковими рецептами  та  всі разом співали всесвітньовідомі українські колядки. В кінці цієї презентації учасникам було запропоновано взяти участь у вікторині та перевірити свої знання з теми, яку вони щойно обговорювали.

Команда 9-Б класу запросила учасників заходу подорожувати до Великої Британії.         У своїх проектах учні представили цікаву та змістовну інформацію про традиції підготовки та святкування Різдва в різних частинах Об’єднаного Королівства та про історію традиційних Британських Різдвяних страв.   Веселим був перегляд мультфільму про Санта Клауса та змістовним було обговорення самої  ідеї  «духу Різдва» та очікування дива у  переддень Різдва дітьми та дорослими по всьому світу. Всі учасники із захопленням відповідали на запитання вікторини та мали нагоду поділитися додатковою інформацією та продемонструвати отримані  знання.

Всі учасники заходу  продемонстрували свої навички комунікативності, творчості та креативності, інновативності, критичного мислення, медіа та технологічної грамотності,  та саме головне – відповідальності та   уміння працювати в команді на загальний результат.

  Учні продемонстрували свою здатність та уміння спілкуватись  іноземною мовою, та ті життєво необхідні компетентності випускника 21 століття, якими вони вже володіють – культурну та соціокультурну компетентності,  інформаційно-комунікаційну, громадянську  та соціальну компетентності, а також уміння навчатися впродовж життя.

Як організатори, так і всі учасники отримали величезне задоволення від заходу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *